Krone-U Evropi obavezna reflektujuća gabaritna obeležja na prikolicama

sejari

11 avgusta, 2011
Objavio: Sejari d.o.o. Beograd

Od 10. jula, po donošenju Evropske direktive 2007/35/EC i regulacije ECE104 obavezno je da se obezbede reflektujuća konturna obeležja za sva vozila preko 7.5t, više od 6m dužine i preko 2.1m širine.

Konturna obeležja obavezna su na svim novim prikolicama pa ih je Krone uključio u standardni paket opreme. Konturne markere čine reflektujuće trake širine 50mm, koje moraju biti postavljene u skladu sa regulacijom ECE-R 104 i biće predmet stalne inspekcijske i policijske kontrole.
Konturni marker smanjuju rizik od nezgoda u uslovima smanjene vidljivosti, vožnje noću i po lošem vremenu , kada vozila nisu lako uočljiva. Krone je i do sada nudio svojim kupcima mogućnost postavljanja konturnih markera ali kao opciju, ne u standardnoj opremi.
Upadljiva konturna obelezja moraju sadrzati markere na zadnjem i bočnom delu. Na zadnjem delu mora biti obeležena cela kontura prikolice u žutoj ili crvenoj boji a sa bočne strane je dovoljna  delimična kontura u u žutoj ili beloj boji. Opciono se može obeležiti i cela bočna kontura. Čak i bez donošenja ove directive , mnogi flotni menadžeri su uvideli da reflektujuća obeležja na vozilima smanjuju rizik udesa i na taj način se predstavljaju u dobrom svetlu svojim klijentima.
Kategorija: