Anadolu Isuzu na predstojecem IAA u Hanoveru

Anadolu-Isuzu-na-predstojecem-IAA-u-Hanoveru

12 septembra, 2012
Objavio: Sejari d.o.o. Beograd

Na 64. Međunarodnom sajmu komercijalnih vozila (IAA Commercial Vehicles Expo), koji se održava u periodu 20-27. Septembra u Hanoveru, Anadolu Isuzu ugostiće posetioce na štandu F49 u Hali 11. Po prvi put na evropskom tržištu biće prikazan gradski midibus Citibus, kao i unapređene verzije međugradskih modela Novo i Turquoise. Press konferencija biće održana na štandu Anadolu Isuzu 19. Septembra.

Anadolu Isuzu ima značajan udeo od 82% u Turskom izvoza malih turističkih autobusa. Najveći deo izvoza plasiran je na tržište EU tako da su otvoreni novi servisni centri u 110 mesta u 27 zemalja.

Novi 9,5 -metarski Citibus

Citibus pokreće motor od 204 KS koji je u skladu sa Euro 5 standardom emisije štetnih gasova a transmisija je automatska- Allison. Zahvaljujući nezavisnom prednjem vešanju gume bolje prijanjaju na podlogu, uvek pod istim uglom što dovodi do smanjene potrošnje goriva. Široka ulazna vrata i prolaz između sedišta omogućavaju lako kretanje kroz vozilo. Posebno dizajnirana rampa znatno olakšava putovanje putnicima sa posebnim potrebama, starijim osobama ili majkama sa decom u kolicima. Nizak ulaz bez stepenika na prednjim i srednjim vratima omogućava lak ulaz i izlaz iz vozila. Na taj način povećava se i protok putnika što dodatno povećava efikanost prevoza.
Citibus ima prednje i zadnje disk kočnice, dok je retarder dostupan u dodatnoj opremi. Uy dodatnu opremu poput protivpožarnog sensora, parking sensora, unutrašnjeg sistema kamera i kamera za kretanje unazad bezbednost voznje Citibusom se dodatno povećava. Moderan i dopadljiv spoljašnji izgled upotpunjava i kvalitetno izradjen ergonomski i prostran enterijer koji je oslobđen nepotrebnih detalja. Postoji više od 100 različitih kombinacija sedenja na stilizovanim i udobnim sedištim, dok LED osvetljenje i digitalni info displej izdvajaju Citibus od drugih vozila. Protok vazduha koji obezbeđuje klima sistem dopunjen je velikim prozorima. Citibus ima i prednji grejač kao i dodatni grejač u dodatnoj opremi. Pored digitalnog ugaonog displeja na prednjem delu, kao opcija postoji mogućnost postavljanja digitalnog displeja i na zadnjoj strani vozila.

Kontrolni dugmići i pokazatelji u Citibusu podešeni su na dohvat ruke vozaču. Zahvaljujući ovome obezbeđen je ergonomski radni prostor za vozača. U poluzatvorenoj kabini, vozač je u mogućnosti iščitava pokazatelje i koristi kontrolne dugmiće bez promene pozicije sedenja.

Evropski izbor: “Turquoise”

Sa motorom Euro 5-EEV od 190 KS, Anadolu Isuzu će opravdati kvalitet i popularnost midibusa Turquoise na predstojećem 64-om IAA Sajmu komercijalnih vozila. Nasajmu će biti izložene tri različite verzije ovog modela. Sa kapacitetom 19-33 sedišta, Turquoise nudi komfor za svoje putnike poput velikih autobusa, dok je ekonomičan i okretan kao minibus. Izdvajajući se od konkurenata svojim izgledom i pojavom, Turquoise je idealan partner za kratka i srednja putovanja, turističke ture i sopstveni prevoz putnika. Isuzu motor generiše 190 KS pri 1600-2600 obrta/min. Koristi DPD sistem filtere pa ne zahteva dodatne additive i troškove. Poboljšani EGR sistem, ABS i ASR kočioni sistem, disk kočnice napred i pozadi i retarder dostupni su u standardnoj verziji. Turquoise kao dodatnu opremu nudi centralni sistem zaključavanja prtljaga i izlaz za slušalice na svakom sedištu.

Pored Turquoisea sa 30 sedišta, na sajmu će biti izložen Turquoise VIP i midibus sa liftom za kolica. VIP Turquoise sa toaletom, 27l kapacitetom frižidera, ski ormanom, kamerom unazad, zavesama sa elekro podešavanjem, osloncem za odmor nogu i klima centrom za grejanje, putovanja mogu biti mnogo udobnija i bezbednija. Po prvi put proizveden je Turquoise sa liftom za invalidska kolica. Pored lifta za invalidska u Turquoise-u sa 29 sedišta, jedno mesto adaptirano je za lica sa posebnim potrebama. U cilju poboljšanja bezbednosti prednji i zadnji svetlosni indikatori se pale automatski kada su vrata otvorena.

Novo Ultra

Novo Ultra je sada moćniji, ekonomičniji i ekološki prihvatljiviji sa motorom Isuzu od 190 KS, koji je u skladu sa Euro 5 standardom emisije štetnih gasova. Zahvaljujući svojoj širini vrata, visini enterijera, širini prolaza i putničkih sedišta, kao i ‘udaljenosti kolena’, putnici sada imaju mogućnosti da putuju u znatno prostranijem i udobnijem ambijentu.

Novo Ultra model u standardnoj opremi ima kontrolnu table sa klima urđajem, centralno grejanje, daljinski za prednja vrata, elektro-podesive retrovizore, vozačevo sedište sa vazdušnim jastucima, kasetu iznad vozača sa zaključavanjem, AM/FM radio i CD plejer, prednja svetla za maglu i elektro podizače bočnih stakala. U Novo Ultra modelu koji se posebno ističe po bezbednosti pored ABS, ASR kočionog sistema, vazdušno ogibljenje nazad i disk kočnice napred i nazad su takođe obezbeđeni u standardnoj opremi. U Novo Ultramodelu koji će se predstaviti na sajmu biće dupla stakla, elektropodesive zavese, konvektor i prednji grejač koji su deo paketa dodatne opreme.

Kategorija: