Bamiron BG vlasnik prvih Isuzu Citiport autobusa u Srbiji!

  

Prethodnih dana izvršena je svečana primopredaja dva nova autobusa za gradski prevoz Isuzu Citiport između kompanije Bamiron BG i naše kompanije, koja je generalni zastupnik, uvoznik i serviser kompanije Anadolu Isuzu.

Sa ova dva vozila je i počela saradnja sa kompanijom Bamiron BG d.o.o. iz Beograda , koja se bavi gradskim prevozom putnika i član je Beobus grupe. Isporučeni model Citiport, u crvenoj boji po želji kupca, nudi idealno rešenje za javni prevoz, istovremeno nudeći udobnost i sigurnost putovanja svojim prostranim unutrašnjim rasporedom. Sa dužinom od 12 metara, dizajniran je tako da zadovolji koncept idealnog rešenja za javni prevoz, uzimajući u obzir stvarne potrebe prevoza putnika većih gradova. Nova vozila će od februara 2020. godine biti angažovana na određenim linijama gradskog saobraćaja u Beogradu.

Vozila pokreće moderan, Cummins turbo-dizel motor radne zapremine 6.700 cm3, snage 220 kW/300 KS, koji ispunjava Euro 6D ekološku normu. Modeli su opremljeni ZF 6-stepenim automatskim menjačima. Putnicima će vešanje na obe osovine učiniti putovanje po ulicama Beograda jako ugodnim iskustvom, a za sigurnost će se pobrinuti disk kočnice na obe osovine, intarder te sistemi kao što su EBS, ABS i ASR.

Citiport omogućava i najviši nivo komfora za vozača, koji je ogradom odvojen od putničkog prostora, a tabla sa instrumentima predstavlja jedno od najsavremenijih rešenja ove vrste u autobuskoj industriji. Udobnost će osigurati ergonomsko sedište sa naslonima za ruke prilagodljivo masi vozača.

    

Kapacitet putnika koji ovaj autobus može imati je I preko 102, uključujući i sedenje i stajanje. Sedišta su klasična za gradski prevoz I u plavom dezenu. U vozilu su predviđena mesta za korisnike invalidskih i dečijih kolica kao i rampa za lakši ulaz na drugim vratima uz obavezni kneeling sistem. Dodatak sigurnosti i komforu su i trostruki vertikalni rukohvati na više mesta u unutrašnjosti vozila. Ovo rešenje je prvi put u autobuskoj industriji uveo upravo Isuzu čime je postavio nove standarde u gradskom prevozu.

Pored crvene boje po želji, vozila su opremljena još i prednjim, bočnim i zadnjim linijskim displejima. Veliku autonomiju rada osigurat će i rezervoar goriva koji može primiti oko 300 litara dizela. Iako je vozilo opremljeno sistemom klimatizacije, na bočnim prozorima se nalaze i leptir stakla za dodatnu ventilaciju uz obavezni sistem grejanja.  Zbog velike frekvencije putnika u gradskom saobraćaju, vozila su opremljena sa troja dvokrilna vrata.

Od ostale opreme možemo navesti parking senzore sa zvučnim signalom za vožnju unazad, sistem za detekciju požara u motornom dijelu, elektro pokretne retrovizore sa grejačima, dnevna i svetla za maglu.

Inače, ovaj model je proglašen i za Autobus godine u Bosni i Hercegovini za 2016. godinu, ali BiH još uvijek čeka svoje prve primerke ovog vozila na domaćim putevima.

Zahvaljujemo se na podršci portalu BHBus.ba.