Nova generacija izmenjivih tovarnih sanduka Krone Dry Box

24 aprila, 2024
Objavio: Sejari d.o.o. Beograd

Foto: Krone

Unapređena stabilnost, bolja zaštita od oštećenja, lakši za upotrebu – nova generacija čeličnih izmenjivih tovarnih sanduka (swap bodies) s glatkim zidovima Krone Dry Box biće uvedena u ponudu tokom 2024. s deset, kako Krone uverava, genijalnih poboljšanja.

Kako bi se povećala zaštita od oštećenja, prednji zid je sada malo uvučen na vrhu, tako da ima više manevarskog prostora pri skretanju ako je postavljen na prikolicu. Zaštitnik od sudara je produžen na 1.300 mm na dnu. Nova udubljenja na prednjim i bočnim šinama pružaju veću stabilnost karoserije, što takođe nudi bolju zaštitu nalepnica i oznaka spoljnih gabarita. Zadnji i prednji ugaoni nosači su još stabilniji i sada prošireni do poda.

Foto:Krone

Ugaoni okovi su takođe modifikovani: nude integrirani oslonac za stope („noge“). Vozači (ili osobe koje manipulišu ovim tovarnim sanducima) će posebno ceniti dostupnije oslobađanje potpornih stopa, opremljeno gumenim oblogama za ruke. Sigurnosna brava za merdevine opremljena opružnom pločom je takođe lakša za rukovanje.
Izmena ima i na podkonstrukciji: čelični „tunel“ je povećan sa 90 na 100 mm. Krone je nadogradio i unutrašnjost čeličnih glatkih stena izmenjive karoserije: nova habajuća ploča ima nova udubljenja na obe strane, u koje se mogu zavariti opciona vezivanja.

Nova generacija smenjivog tovranog sanduka Dry Box će se, kao i ostale verzije smenjivih nadgradnji, proizvoditi u Kroneovoj fabrici Herzlake – foto Z.S.©

Krone je vodeći proizvođač izmenjivih tovarnih sanduka, koji se mogu prilagoditi zahvaljujući svestranom modularnom sistemu. Za brze cikluse utovara, na primer, postoji roletna kompatibilna s manipulacijom tereta na železnici na zadnjoj strani koja se može otvoriti i na utovarnoj rampi.

U fabrici Herzlake, Krone primenjuje iste procedure i metode kao i u svojim drugim proizvodnim celinama – foto Z.S.©