Premijera novog gradskog midibusa Isuzu Citibus

 Isuzu-Citibus

18 januara, 2012
Objavio: Sejari d.o.o. Beograd

Anadolu Isuzu je ostavio sjajan utisak na Sajmu komercijalnih vozila, autobusa i komponenti COMVEX u Istanbulu. Treći godišnji sajam održan je u periodu od 24-27. novembra 2011. Lansiranjem novog 9.5m-skog Citibusa Anadolu Isuzu je bio centralna tačka sajma.

Anadolu Isuzu je na sajmu COMVEX izlozio Novo, Novociti i Turquoise minibuseve, kamione N serije, D-Max 4×4 i 4×2 pick-upove ogranicene serije ali je najvecu paznju privukao 9.5m-skim Citibusom koji je premijerno lansiran na sajmu. Svečanoj promociji i Press konferenciji koja je tom prilikom održana prisustvovali su Generalni direktor Anadolu Isuzu Ömer L. Ablay, Isuzu Motors Limited Regionalni Menadžer  G-din Hiroshi Hisatomi , Predstavnik Itochu Corporation G-din Daisuke Shin, Direktor Marketinga i prodaje Fatih Tamay. Upriličen je odgovarajući svečani program a prezentaciji novog gradskog minibusa prisustvovali su i svi distributeri Isuzu vozila. Ispred firme Sejari Srbija prisustvovali su G-din Fahim Sejari, vlasnik Sejari doo i G-din Dragi Narančić, Predsednik UO Sejari doo.

Citibus koji pokreće Euro 5 motor od 204 KS, obezbeđuje udobnost putovanja putnicima, brojne pogodnosti za vozače, kao i ekonomičnost za vlasnike vozila jer ih odlikuje mala potrošnja goriva. Pored moderne i estetski lepe spoljašnjosti, Citibus odlikuje jedinstven kvalitet i funkcionalnost. Opremljen je raznim korisnim dodacima, a odlikuju ga ergonomičnost i široka unutrašnja struktura.

Treća vrata su standardnoj opremi Citibusa. Troje vrata, širok prolaz, kapacitet mesta za stajanje i sedenje omogućavaj putnicima da se lagodno kreću kroz autobus i da udobno putuju. Citibus je zvanično registrovan  za više od 100 putnika sa različitim kombinacijama sedenja, stajanja i mesta za lica sa invaliditetom. Vozilo je opremljeno elegantnim, udobnim i kvalitetnim sedištima.

Unutrašnje LED osvetljenje i digitalni ekran sa informacijama izdvajaju Citibus od drugih vozila te kategorije. Prednja i srednja vrata Citibusa su niskog ulaza, nemaju nikakav stepenik, što omogućava lak i brz ulazak i izlazak iz autobusa. Na ovaj način povećava se brzina cirkulacije putnika a to dalje ima efekat na tačnost polazaka i efikasnost prevoza. Posebno dizajnirana rampa na srednjim, centralnim vratima omogućava putnicima sa invaliditetom da samostalno putuju i koriste gradski prevoz.

Veliki prozori imaju efekta na prostranost i prozračnost ambijenta, i obezbeđuju sjajn ugođaj panoramskog razgledanja tokom putovanja. Stalnu svežinu vazduha i optimalan nivo temperature u vozilu reguliše unapređeni klima centar.

Svi kontrolni dugmići i indikatori u Citibusu su lepo raspoređeni i lako dostupni vozaču, što obezbeđuje ergonomičnost. Vozač lako može da čita sve indikatore i da upravlja vozilom bez menjanja položaja sedenja. Kao dodatak, iznad glave vozača, postoji ormarić sa zaključavanjem za njegove lične stvari.

Kategorija: