Schwarzmüller postaje strateški partner Grupe Krone komercijalna vozila

7 jula, 2024
Objavio: Sejari d.o.o. Beograd

Početak strateškog partnerstva: Beate Paletar i Bernard Krone (Foto: Krone)

Zajednički fokus na klijente kroz proširenje portfelja proizvoda i unapređenje stručnosti u uslugama na evropskom tržištu komercijalnih vozila.

 

Grupacija Krone je 27. juna najavila ulaganje u Grupu Schwarzmüller i povezano partnerstvo koje treba da učvrsti njenu poziciju jednog od vodećih evropskih proizvođača priključnih komercijalnih vozila. Ova saradnja dve porodične kompanije bi trebalo da omogući jačanje i zajedničko širenje proizvodnih mreža i uspostavljanje obimnog asortimana usluga širom Evrope – kroz ponudu komplementarnog asortimana proizvoda.

 

Godišnjim prometom od 390 miliona evra i sa 1.950 zaposlenih, austrijska grupa Schwarzmüller iz Freinberga kod Schärdinga (severozapad Austrije, u blizini granice sa Nemačkom) veliki je evropski proizvođač specijalizovanih komercijalnih vozila. Široki asortiman obuhvata priključna vozila za dugolinijski transport, vozila za građevinarstvo i izgradnju i održavanju infrastrukturnih objekata. Sve ih karakteriše, između ostalog, lagana konstrukcija i širok spektar mogućnosti prilagođavanja. Posebno se ističu popularne lake prikolice, robusne kiper poluprikolice i visokokvalitetne cisterne, kao i vozila za prevoz kontejnera s različitim vrstama otpada iz podružnice Hüffermann. Portfolio proizvoda zaokružuju širok spektar nadgradnji – tovarnih sanduka za kamione, niskih prikolica i poluprikolica, prikolica s ravnim platformama i vozila za prevoze u šumarstvu.

Schwarzmüller grupa ima četiri moderne proizvodne lokacije u Nemačkoj, Mađarskoj, Češkoj Republici i Austriji, od kojih je svaka specijalizovana za široku paletu proizvoda. To obema kompanijama daje priliku da konsoliduju svoje lokalno prisustvo na čitavom evropskom tržištu. Osim toga, podružnice u još devet država jačaju Kroneovo evropsko prisustvo i šire prodajnu mrežu. Integracija ovih lokacija pod okriljem grupe Krone Commercial Vehicle takođe obećava povećanje distributivnih kapaciteta, širenje mreže kompetentnih servisa i time jasnu posvećenost blizini kupaca na celom evropskom tržištu.

 

Novo industrijsko partnerstvo poštuje nezavisnost snažnih brendova Schwarzmüller grupe. Ovaj pristup naglašava zajednički cilj očuvanja identiteta za individualni pristup kupcu uz istovremeno korišćenje sinergije za inovacije i rast. Potpomognuta stručnošću grupe Krone, Schwarzmüller grupa će nastaviti da radi sa postojećim menadžmentom. Lični angažman vlasničke porodice Paletar takođe će ostati u poslovodnim odborima i u operativnom poslovanju.

 

“Ovo partnerstvo vidimo kao značajan korak ka još širem portfelju proizvoda i proširenju ponude usluga. Naš cilj je da kupci u svakom trenutku kod nas pronađu pravo rešenje za transportne zadatke. Uključivanje Schwarzmüllera u grupu Krone komercijalna vozila omogućava da ispunimo ovakve zahteve u još većoj meri“, objašnjava predsednik nadzornog odbora Grupe Krone, Bernard Krone.


Foto: Schwarzmüller

Vlasnica Schwarzmüller grupe, Beate Paletar, dodaje: „Industrijsko partnerstvo u novoj vlasničkoj strukturi vidimo kao priliku da zajedno dodatno profesionalizujemo našu modernu, tradicionalnu kompaniju, kako bismo se optimalno suprotstavili regulatornim preprekama i tako osigurali sigurnu budućnost, sa stabilnim poslovanjem. Obe porodične kompanije su u prošlosti dokazale da imaju veoma slične vrednosti. Radujemo se plodnoj saradnji u ovim izazovnim vremenima.“

 

Nakon odobrenja antimonopolskih vlasti, koje se očekuje u skoroj budućnosti, Krone i Schwarzmüller ispisuju nove stranice u svojim analima, koje će karakterisati snažno prisustvo na evropskom tržištu priključnih i specijalnih komercijalnih vozila.

Za više informacija, molimo obratite se na:

Sejari d.o.o.

Prekonoška 32 (ranije Autoput za Zagreb 15)

11199 Novi Beograd

011/26 08 700

info@sejari.co.rs