SVETSKA KLASA SRPSKA PREMIJERA-ZAVRŠENA PREZENTACIJA NOVOG SKYLINERA

neoplan-skyliner-2

16 decembra, 2011
Objavio: Sejari d.o.o. Beograd

Prezentacija Novog Skylinera koji je prethodnih dana krstario širom Srbije juče je završena. Firma Sejari d.o.o. Beograd je u saradnji sa VB leasingom premijerno predstavila petu generaciju Neoplanovog Skyliner-a. Tradicija proizvodnje dvospratnih Neoplan autobusa duga je skoro pola veka. Predstavnnici firmi Sejari i VB Leasing su u prethodnih 10 dana obišli 20-ak gradova i našim prevoznicima , kao i ostalim zainteresovanim licima predstavili vozilo koje je pre samo mesec dana premijerno predstavljeno na sajmu BUSWORLD u Kortrijku ( Belgija). Prva vozila ovog modela koja će izaći iz serijske proizvodnje biće isporučena početkom 2012. godine.

Ono što karakteriše novi Skyliner je savršen oblik koji zadovoljava sve estetske i funkcionalne zahteve, kao i zahteve za aerodinamičnošću. Nerojeni broj sati koji su konstruktori proveli u vazdušnom tunelu se isplatio. Koeficijent otpora vazduha je doveden na 0,41 što je ekvivalentno otporu vazduha koji pruža kombi srednje klase. Ovaj napredak doprinosi smanjenju potrošnje goriva za 5 %, a samim tim i redukcije emisije CO2 na 12g po putnik/km. Novi 14-metarski model iz MAN Truck&Bus AG pokreće MAN motor od 505 Ks, koji zadovoljava EEV normu, a snagu na osovine prenosi 12-stepeni automatizovani MAN Tip Matic menjač. Potrošnja ovog dvospratnog autobusa je zadivljujuća i iznosi ispod 30 l na 100km. U ovo smo se i sami uverili tokom prezentacije. Za ovo vozilo su preuzeti svi bezbednosni i sigurnosni sistemi iz MANa, tako da je bezbednost i sigurnost vožnje podignita na najviši nivo. Dosta je poboljšanja napravljeno i u samom enterijeru. Lukavim dosetkama dizajnera napravljen je komforan i ugodan prostor za putnike sa mnogo više svetlosti nego u prethodnim modelima. Panoramski krov obezbeđuje poseban ugođej putnicima koji se voze na gornjem spratu. Posebna pažnja posvećena je prostoru za vozača koji uređen tako da bude udoban i funkcionalan i da sve bude lako dostupno. Multifunkcionalni volan i ceo kokpit pored svoje fukcionalnosti zadovoljavaju i najviše estetske kriterijume. Detaljan opis možete naći na linku http://www.sejari.rs/proizvodi/detaljno/38-Neoplan_Skyliner.

Prva stanica ovog modernog autobusa bio je Priboj i preduzeće Autoprevoz Janjušević. Novi Skyliner je plenio svojim izgledom u snežnim krajolicima. Usledile su i prve pozitivne reakcije i ocene. Potom se nastavilo put Ivanjice, poseta preduzeću Pegaz, zatim Autoprevoz Čačak. Sledeći grad ne našem putu bio je Kruševac gde je kao i u ostalim gradovima napravljena kraća promotivna vožnja za zaposlene u Jugoprevozu Kruševac. Prilike da se upoznaju sa novim double deckerom imali su još Veolia Litas Požarevac, STUP Vršac, Kosta Todorović Bela Crkva, Severtrans Senta, Bečej prevoz , Autoprevoz Kikinda, Mačva Expres, Europa bus Valjevo, Nacional Valjevo,Banbus Obrenovac, Trans Jug Obrenovac, M&M Trans Company, Subotica trans. U svakom od ovih gradova organizovane su kraće ili duže promotivne vožnje. 12 . decembra održana je prezentacija u Beogradu u SP Lasta i Fudex a potom je usledila promotivna vožnja za predstavike sedme sile po prestonici.

Priboj, Ivanjica, Čačak, Kruševac, Paraćin, Jagodina,Smederevska palanka, Požarevac, Valjevo, Ub, Obrenovac, Beograd, Vršac, Bela Crkva, Bečej, Kikinda, Senta, Novi Sad, Subotica…Ako ste se zatekli u nekom od ovih gradova u prethodnih deset dana bili ste u prilici da premijerno vidite jedan od najboljih dvospratnih autobusa-Neoplan Skyliner.

Najmlađi putnik koji je imao prilike da se premijerno vozi u Skylineru bio je jednoipogodišnji Marko iz Novog Sada.

Pozitivne kritike i oduševljenje prevoznika iz Srbije daje nam prostora da očekujemo da će putnici u Srbiji uskoro putovati ovakvim autobusima. VB Leasing je spreman da pruži finansijsku podršku prevoznicima da uvrste jedan ovakav autobus u svoj vozni park.