Foto: Sejari doo

„Uprkos brojnim izazovima, pre svega zbog poremećenih lanaca snabdevanja, koji su posledica i pandemije Covid-19, ali i ratnih operacija u Ukrajini, u prošloj godini smo prodali oko 200 novih poluprikolica različitih namena našeg principala KRONE, što je za 20 odsto više nego u 2021. Posebno smo zadovoljni rekordnom isporukom poluprikolica-hladnjača, za kojima naše tržište pokazuje sve veće interesovanje“, kaže direktor Sejari d.o.o. Srbija, Miloš Marijić.

Foto: Sejari doo

„Naš uspeh u 2022. je tim značajniji ako se u obzir uzme okolnost da je KRONE za svako od tržišta imao određenu kvotu vozila spremnih za prodaju u kojoj smo se izborili za dobru poziciju, tako da smo uspeli da izađemo u susret zahtevima većine dosadašnjih i novih kupaca, uz razumne, čak i skraćene rokove isporuke“, naglašava gospodin Marijić.

Foto: Sejari doo

„Na našem tržištu se oseća blagi pad potražnje za priključnim vozilima, uslovljen različitim uticajima – jedan od njih je i stalni rast cena svih komercijalnih vozila, uključujući i priključna. Ipak, cene KRONE vozila tokom 2022. nisu drastično uvećane u odnosu na 2021. U ovoj godini ne treba očekivati smanjenje već ustaljenih cena. Pretpostavljam da će neko vreme biti nepromenjene, ali je realno kalkulisati s izvesnim poskupljenjem svih vrsta vozila pa i komercijalnih. Naime, problemi u evropskoj proizvodnji komercijalnih vozila se nastavljaju, slabe ekonomije mnogih država, cene energenata su potpuno nepredvidljive, a generalno na našem kontinentu osciliraju i potrebe za prevozom različitih roba, što utiče na potražnju za transportnim sredstvima. Mi smo spremni za sve te izazove i na osnovu prodajnih rezultata u prvim mesecima ove godine ipak imamo razloga za optimizam“, zaključuje gospodin Marijić.

Foto: Sejari doo

Sejari doo – generalni zastupnik KRONE vozila za Srbiju i Crnu Goru
Za više informacija, molimo obratite se na:
Sejari d.o.o.
Prekonoška 32 (ranije Autoput za Zagreb 15)
11199 Novi Beograd
011/26 08 700
info@sejari.co.rs